THE HONEYRUNNERS – EVERYTHING IS ON FIRE

Artiest info
Website
facebook
Label: Gyspy Soul Records / Bertus
Info: Broere Promotions

‘The Honeyrunners’ is een Canadees pop- en rockmuziek spelend kwartet bestaande uit singer-songwriter en pianist Dan Dwoskin, bassist en multi-instrumentalist Guillermo Subauste met roots in Peru, gitarist Haig Beylerian en drummer Lewis Spring. De producers van hun debuutalbum “Everything Is On Fire” zijn Dan Dwoskin en Guillermo Subauste en voor de opname kregen ze nog wat extra hulp van een aantal gastinstrumentalisten op orgel en piano, elektrische gitaren en blazers. Voor de vocale ondersteuning kon het viertal rekenen op de vrouwelijke backing vocalisten Carleigh Aikins, Meg Contini, Katy McFarlane en Samantha Martin.

In hun biografie noemen ‘The Honeyrunners’ hun muziek ‘a Northern take on Southern Soul & Americana’ en die definitie kunnen wij volmondig onderschrijven. Wie houdt van het werk van o.a. ‘Alabama Shakes’, ‘Nathaniel Rateliff & The Night Sweats’ en/of ‘The Lumineers’ zal ongetwijfeld ook zijn gading kunnen vinden in de negen nummers die de band op het album “Everything Is On Fire” heeft opgenomen. Bij hun live-shows kan deze vierkoppige band uitgroeien tot een elftal muzikanten wat een geweldige sound moet opleveren en een bijzonder sfeervol optreden moet garanderen.

Geopend wordt er op “Everything Is On Fire” met het swingende nummer “Run & Hide” waarna het songtempo drastisch terugvalt voor de mooie soulballad “What Are You Scared Of?” en ook de albumtiteltrack en het prachtige “Honeymoon” zijn hartverwarmende ballads. “Mixtape” is dan weer een catchy en uptempo-song op een stevige beat van bas en drums. Hoe hun muziek klinkt kunt u best zelf vaststellen door de twee toegevoegde video’s te beluisteren. De eerste song is het intimistische slotnummer van deze plaat “Those Eyes” dat ze hier samen met het damestrio ‘The Pairs’ presenteren. Op de tweede video brengt de groep een knappe live-uitvoering van de song “Ghosts” die op de tracklijst van het album plaats nummer 4 heeft ingenomen.

U moet nog heel even geduld hebben vooraleer u deze plaat in huis zal kunnen halen want de officiële releasedatum in Europa werd vastgelegd op 22 oktober 2021. Maar dat is nu ook weer niet zo lang meer wachten om te kunnen genieten van deze vrolijke Canadese bende uit Toronto. Ondertussen houden ‘The Honeyrunners’ het vuur brandend met deze negen liedjes op “Everything Is On Fire”.

(valsam)